Sen sist i bilder

Kom hem från Kroatien igår. Brunare, lugnare och massa minnen rikare. Det var bra.
Bilder därifrån kommer senare.

Först dags att ta igen tiden innan dess.

Mina två söta kusiner Simon och Sandra tog studenten.Yngsta lillebror Adam gick ut nian (!)


Så det var ett väldans firande med släktkalas och middagar och fika omvartannat.

Men hann med att ta det lite lugnt i gräset också mellan varven.


Sen var det personalfest. Skippade ena halvan med paintball (hade dock varit grymt kul, får bli en annan gång!) för att hinna fixa alla grejer jag inte hunnit med och för att försöka kurera mig lite då var lite småjuk och inte ville bli sjukare inför resan. Middagen och 70-talsfesten var jag dock med på!

1.2. 3. 4. 5. 6.

1. Jag och bror är fina i våra outfits. Polo är hett, det har jag alltid sagt.
2. Dansa är ju det festligaste. Här WMCA. Jag höll igång tills fötterna i mina platåstövlar sedan länge skrikit stopp. Det är roligt Lina, du dansar mest trots att du inte är full. Haha, det var grymt roligt. Dansa gör livet roligare.
3. Jag och finaste Helena.
4. Yeah. Coola gubbar. Lösmustach är det fräschaste. Gillar extra mycket gummisnoddsmustachen. Hahaha.
5. Tobbe - lösmustachens fader tog hem hela utklädningstävlningen. Och jag menar, vem kan mäta sig med en sån skönhet?
6. Tre fina festarrangörer. Jag gillare!

Min kropp och jag

Hannah Arnhög på Veckorevyn och jag har väl oftast inte direkt samma syn och åsikt om sex och allt runtikring. Men hennes Våga vara vacker-text har hjälpt mig att tänka lite mer rätt. Att upprepa sanna sanningar för mig själv när lögnerna (som man vet är lögner men ändå tror på i hjärtat) dyker upp oftare och oftare hjälper faktiskt. Grymt bra skrivet. Så sant.
Att det ska vara så fruktansvärt svårt det här med att tycka om sig själv, vara nöjd, tro att man duger som man är, att man är fin. Blir så l e s s.

Elak automatisk telefonsvarare

Ringde till DN häromdan för att ändra så att tidningen kommer hem till mamma och pappa under tiden jag är här. Det skulle man tydligen kunna göra med hjälp av en automatisk telefontyp. 

Jag skulle till att börja med knappa in från och med när jag ville ändra. År, månad, dag.
070605, knappade jag in.
För tidigt datum, svarade maskinen. Tidigaste datumet, femte juni.
Va? tänkte jag och knappade noga in 0 7 0 6 0 5. Igen.
Tidigaste datumet, femte juni.
Grr!! Ok då. 070606.
För tidigt datum, tidigaste datumet femte juni. Tack för ditt samtal! Klick.
Vaa?? Ahhh.

Som en sommarlycka

Att ligga i det oklippta jättegröna gräset

måla tånaglarna lila

titta lite på älskade feta marsvinet som käkar maskrosblad bredvid

och på myran som kryper över filten och min arm

läsa en bok

känna solen göra nyduschade än-så-länge-bleka kroppen varm

 

Och innan öppnat det fulla kylskåpet

gjort god frukost

ätit den i pyjamas på balkongen läsandes DN

sett bussen som går varje halvtimme (åtminstone ett tag framöver sen kanske den tar sommaruppehåll, den brukar ju göra det) köra förbi åtminstone två gånger

 


Jag vill ha hus när jag blir stor


Hemma igen

Jorå, jag klarade det.

Lyckades med alldeles för mycket kläder (fick ju ta på mig de största, för att spara plats i väskan) i det sommarheta Stockholm släpa mig med alla packning (backpackerryggsäck, stor rullväska, vanlig ryggsäck och en extra påse) till Centralen och tåget mot Sundsvall.
Stackars killen bredvid mig, han borde ha fått en fräschare reskamrat. Lustigt det där dock, sitta bredvid någon flera timmar utan å säga nåt till varann.
I vilket fall, hem kom jag, och resan gick bra. Så grymt mycket skönare att åka tåg (X2000, yeah) och bara behöva sitta i en surbuss de sista milen. Och bara sex timmar tog det med!

Är så här i efterhand, efter att nyss ha packat upp grejerna, ändå grymt nöjd med min packning. Relativt lagomt av allt tror jag. Kan dock ha spårat lite med mina tretton par skor, men jag kan motivera varenda par! =)

Nu ska jag sova. På en madrass i Alex gamla rum, som på senare tid mest fungerat som ett förråd för hans och mina grejer som inte får plats i våra små boningar. I morgon och några dar framöver anländer nämligen massa släktningar söderifrån som ska fira min kusins student. Blir spännande att se hur drygt tio personer klarar av att dela på en toalett. Kanske något slags schema kan hjälpa? Haha.
 


Tv:n står på hög volym

Sitter på mitt golv.
Runtomkring ligger nästan hela min garderob (och massa massa andra grejer med), vilket är alldeles för mycket kläder för att packa ner, men hur ska jag veta vilka kläder jag vill ha på mig den typ 25 juli? Om man ska packa för en hel sommar så vill jag ha med mig typ allt. Vilket inte går.
Slutsats: Det går dåligt att packa.

Har tv:n på så högt ljud jag vågar klockan halv tolv en söndagkväll. Vet inte vad det är för program, huvudsaken är att det inte är tyst.
Har hetsätit massa vit choklad.
Och läst Alex Schulmans blogg.
Är trött men vill inte lägga mig förrän jag vet att jag somnar på en gång.
Saknar er (dig).
Slutsats: Jag är lite ledsen.