Lucia

Jag går ut hårt. Väckaren är ställd på 4.30. Klär på mig lucialinne, partyglitter, gör iordning en fikabricka med lussebullar och celementiner, äter frukost.
Efter ett tag vaknar även Linda till och blir snabbt en redig stjärngosse (en lagomt pigg en som relativt nyss kommit hem från personalfest, haha). 
Här ska lussas!
Våra offer är våra kära grannar och vänner, Joel och Filip. Vi upptäcker dock att eftersom klockan inte har hunnit bli så mycket, 5.30, är porten låst. Vi får sjunga Staffan var en stalledräng och Midnatt råder som två friande riddare nedanför balkongen istället. Blir i alla fall sen uppbjudna på fika, eller ja, det är ju vi som bjuder. De första tio minuterna hör man inte vad Joel säger. Stackarn är så trött att han inte får ur sig ett vettigt ord, bara lite tvetydigt mummel nu och då. Hans enda lilla sovmorgon efter en hård vecka förstördes av två festliga flickor. Efter ett tag säger han dock att han börjar tycka att det var lite roligt ändå. Haha.
                                                                 
    
Snart var det dags att bege sig vidare till nästa lussning, på skolan. Vi hade övat ihop diverse sånger och även skrivit om några så att de handlade om våra lärare. Hur skönsjungande och vackra vi var är ju frågan, men publiken bestående av våra tre lärare verkade i alla fall uppskatta tilltaget. De sa att de inte hade sett något liknande på hela Credos historia. Frågan är väl hur man ska tolka det?! Haha. Jag är i alla fall nöjd. Dessvärre var alla så trötta över att vi var i skolan så tidigt så någon vettig koncentration gick inte att uppbåda på hela dagen. Lärarna bestämde sig för att stryka en lektion från schemat, så vi fick sluta vid lunch istället och gå hem och sova. Haha.


Kommentarer
Postat av: Helena

Från och med nu är ni min bakrundsbild på datorn. Sjungande luciatåget! Ni är bäst! Puss

Postat av: Ali

Galet!

2006-12-19 @ 02:10:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback